Monday 14 May 2018

EHF Champions League. Final four.

Cristina Neagu of Gold. CSM Bucuresti in 3rd place.


CSM Bucureşti a încheiat pe locul 3 turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin, evoluţiile de la Budapesta reflectând cât se poate de bine cum a decurs întreg sezonul 2017-2018.

Campioana României a terminat în Top 3 pentru al treilea an consecutiv, iar acest aspect nu poate fi trecut cu vederea. Dar, în acelaşi timp, speranţele pentru acest sezon au fost mult mari decât o finală de consolare la Budapesta. Toate aceste speranţe au fost alimentate în primul rând prin transferul Cristinei Neagu la CSM Bucureşti.



Imediat după ce echipa campioană a României şi-a încheiat parcursul la Final Four, Cristina Neagu a tras concluziile. Nu a ocolit nicio întrebare, iar în general discursul ei a fost foarte tranşant şi a pus degetul pe rană. Lipsa unui sistem, a stabilităţii, schimbarea foarte desă a antrenorilor, sunt câteva aspecte evidenţiate de liderul echipei. Toate aceste lucruri au condus până la urmă la rezultatul final din Budapesta. Ce a spus golgheterul Ligii Campionilor în acest sezon, puteţi citi în rândurile următoare:

Să spunem că este o medalie de bronz pe care ne-am dorit-o foarte tare pentru noi ca şi echipă, pentru fetele care părăsesc echipa la sfârşitul sezonului, dar mai ales pentru acest public minunat care s-a deplasat la Budapesta. Ne-a susţinut cu Rostov Don, chiar şi după dezamăgirea de ieri. Bineînţeles, din punctul meu de vedere, cele două meciuri cu Gyor şi Rostov nu se pot compara. Motivaţia şi presiunea a fost în meciul din semifinale. Trebuie să fim realişti şi să vedem şi faptul că Rostov a fost o echipă foarte dezamăgită şi lipsită de energie, mai ales în prima repriză. Noi am jucat mai bine pe parcursul meciului şi chiar dacă am câştigat cu un gol, a fost o victorie meritată. Personal, rămân extrem de frustrată şi dezamăgită de faptul că nu am reuşit să câştigăm împotriva formaţiei Gyor. Reprezentanta Ungariei a fost un adversar extrem de puternic pentru noi. Am auzit discuţii, că nu am jucat ca o echipă în semifinale, iar cu Rostov Don probabil că am fost o echipă. Gyor a fost un adversar foarte puternic, nu ne-a lăsat să ne facem jocul obişnuit, trebuie să privim lucrurile şi din acest punct de vedere. Adversara a avut un joc foarte agresiv care nu ne-a permis să avem o continuitate a paselor şi a jocului. Roston ne-a permis aproape orice, astfel că cele două meciuri nu se pot compara.

Gyor a câștigat finala Ligii Campionilor la handbal feminin cu Vardar Skopje după un meci absolut dramatic, câștigat cu 27-26 în urma prelungirilor.

Gyor a condus cu autoritate mare parte din prima repriză. Maghiarele s-au aflat la conducere timp de 28 de minute, dar Vardar a forțat pe final, astfel că prima repriză s-a încheiat sub semnul echilibrului, 9-9.

Repriza secundă le-a aparținut macedonencelor, care au fost mereu la conducere, Gyor fiind echipa care a trebuit întotdeauna să recupereze scorul de pe tabelă.

Vardar a fost chiar la câteva secunde să tranșeze finala în timpul regulamentar. Macedonencele au condus cu 20-19, dar Gyor a egalat cu mai puțin de 15 secunde înainte de final, astfel că finala a intrat în prelungiri.

Aflate sub imperiul psihologic al golului primit în finalul timpului regulamentar, jucătoarele lui Vardar au părut debusolate în prelungiri, iar Gyor a jucat perfect: în prima repriză din prelungiri, maghiarele nu au ratat nici măcar un atac, conducând cu 24-23.

Final absolut uluitor

Vardar a reechilibrat partida în a doua parte a prelungirilor, iar finalul a fost uluitor. Macedonencele s-au apropiat de Gyor la un gol, iar în ultima secundă a prelungirilor, una dintre jucătoare a scăpat singură cu portarul maghiar Eva Kiss, care a apărat cu un reflex senzațional. S-a terminat 27-26, iar Gyor este din nou campioana Europei la handbal feminin! Formația maghiară e prima echipă din istoria Final Four care își apără trofeul suprem din handbalul feminin!



Victor Moldovan, 2018-05-14, Find me on: facebookinstatwitter

0 comentarii:

Post a Comment