Monday 11 June 2018

Halep in top10 all time carreer prize

 after Roland Garros win

,,Primul nu se uită niciodată”
,,You never forget your first"
Victoria istorică a Simonei Halep la Roland Garros, în fața americancei Sloane Stephens, a făcut înconjurul lumii.
Nike, sponsorul Simonei Halep, a cumpărat un spațiu publicitar de dimensiuni impresionante chiar în Madison Square Garden, din New York.
Simona Halep mulțumește sponsorului pe contul său de Instagram-story.
Marea noastră campioană revine în România luni, 11 iunie, cu o cursă Tarom care ajunge la ora 16.15, urmând a fi întâmpinată de președintele FRT, domnul George Cosac, precum și de ceilalți membri ai Comitetului Director al FRT, ca o veritabilă personalitate, la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional “Henri Coandă”. Și ministrul Sporturilor, Ioana Bran, va fi prezentă la sosirea Simonei.

PRIMUL TITLU DE GRAND SLAM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a câştigat, sâmbătă, primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1.

Halep (26 ani) a obţinut victoria după două ore şi 3 minute în faţa numărul 10 mondial (25 ani), la a patra sa finală de Mare Şlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 şi 2017, şi a doua din acest an, prima pierdută în faţa danezei Caroline Wozniacki la Australian Open.

Simona Halep a jucat a 31-a finală din carieră, până acum având 17 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 câştigat la Madrid, iar anul acesta s-a impus la Shenzhen şi Roland Garros.

Halep va primi pentru succesul său de la Roland Garros 2.000 de puncte WTA şi 2,2 milioane euro, iar Stephens s-a ales cu 1.300 de puncte şi 1,12 milioane euro.

Titlul Simonei Halep la Roland Garros vine la 45 de ani după ce Ilie Năstase câştiga la Paris şi la 40 de ani de la cel al Virginiei Ruzici.





Cat a castigat?

Concret, victoria de la Roland Garros va fi răsplătită cu 2,2 milioane de euro. Până acum, cea mai mare sumă care i-a intrat în cont Simonei a fost cei 1.517.472 de dolari, după finala de la Australian Open de anul acesta. În total, Simona Halep a câștigat din tenis un premiu brut în valoare de 24,765 de milioane de dolari.
La această sumă se mai adaugă însă și banii rezultați din garanțiile de participare a liderului WTA la diferitele turnee mai ”mici”. Aceștia au ajuns, în unele cazuri, după cum mărturisea fostul tenismen Mihai Rusu, să fie chiar mai mulți decât premiul oferit câștigătoarei respectivelor competiții!
Revenind la sport, în urma succesului de la Roland Garros, Simona Halep va rămâne pe primul loc WTA cel puțin până la finele turneului de la Wimbledon (2-15 iulie). Asta înseamnă cel puțin 36 de săptămâni de supremație în tenisul feminin profesionist.
Astfel ajunge in #top10 cele mai bune sportive din toate timpurile:

”Am spus mereu că a fi numărul 1 fără un titlu de Mare Șlem nu este cu adevărat un număr 1 sută la sută. Să devin numărul 1 anul trecut mi-a dat multă încredere, a fost o uşurare. Am avut impresia că am atins ceva enorm. Dar apoi, singurul lucru care conta era un Mare Șlem. Faptul că l-am obţinut rămânând pe locul 1 mă face şi mai fericită”, a mărturisit Simona Halep care, luni, la ora 16.00, va reveni în România, urmând a fi primită la salonul oficial al aeroportului Henri Coandă, din Otopeni.




Victor Moldovan, 2018-06-11, Find me on: facebookinstatwitter               

0 comentarii:

Post a Comment