Wednesday 12 December 2018

ROMANIA - UNGARIA. Meci cu miza pentru semifinale.


 [Campionatul European 2018 - Handbal Feminin]
CALCULE. România se poate califica în semifinale și cu o înfrângere în fața Ungariei!
ROMÂNIA LA EURO 2018. România a trecut cu emoții de Spania, 27-25, și e în pole-position pentru o calificare în semifinale la Campionatul European din Franța.

Victorie cu Ungaria

Calificare în semifinale. Putem prinde chiar și locul 1 dacă Olanda nu învinge Germania. La egalitate de puncte, olandezele au avantajul meciurilor directe;

Egal cu Ungaria

Ne asigură prezența în semifinale. Locul 1 în grupă mai poate fi atins doar dacă Olanda pierde ultimul meci;

Înfrângere cu Ungaria

Ca să mergem mai departe avem nevoie ca Norvegia să învingă Spania. Asta pentru a nu fi la egalitate de puncte cu Ungaria sau Olanda.
În mod normal, nordicele vor câștiga în fața Spaniei și vor exista două variante prin care România va merge în faza eliminatorie cu o înfrângere în meciul cu Ungaria:

Olanda bate sau face egal cu Germania: Egalitate în 3 pentru locul 2
România, Norvegia și Ungaria ar fi la egalitate de puncte. Toate cele trei echipe au câștigat un meci din întâlnirile directe, astfel că departajarea s-ar face la golaverajul din cele trei confruntări. România are +8, Norvegia +5, iar Ungaria -13. Pentru a termina pe locul 2, nu trebuie să pierdem la mai mult de două goluri în fața Ungariei, altfel Norvegia ne va lua fața.

Germania învinge Olanda: Egalitate în CINCI pentru semifinale
Părea o variantă fantezistă, însă sunt șanse să avem cinci formații cu șase puncte la finalul meciurilor din grupe. România, Olanda, Norvegia, Germania și Ungaria ar avea toate 6 puncte în acest scenariu, toate cu două victorii în meciurile directe. Totul s-ar stabili atunci la golaveraj. România are în acest moment +8, Norvegia +17, Germania -5, Olanda -5, Ungaria -15. România ar avea șanse mari să prindă locul 2, dacă nu suferă o înfrângere la scor, iar Germania nu învinge foarte clar Olanda.


De retinut:
In prima faza a grupelor am avut 3 din 3 victorii, una chiar cu Norvegia 31-23.
Apoi am pierdut, singurul meci cu Olanda, care avea si ea 3 victorii din 3.
Acum, Olanda,  si-a incasat-o rau de la Norvegia 29-16 :O.

Victor Moldovan, 2018-12-12, Find me on: facebookinstatwitter    

0 comentarii:

Post a Comment