Sunday 15 August 2021

Electric Castle 2021, ediție specială. 10 zile de festival în 30 de locații.

Electric Castle 2021, va fi organizat anul acesta într-o ediție specială. Vom avea parte de 10 zile de festival în 30 de locații din Cluj Napoca și Bonțida, iar la eveniment vor participa nu mai puțin de 400 de artiști.



Electric Castle 2021 va avea loc în acest an deși organizatorii, inițial, au anunțat amânara evenimentului și reprogramarea acestuia pentru la anul. Este al doilea mare festival anunțat în România pentru această vară, după Untold.


Electric Castle 2021. Când va avea loc și cum se desfășoară 

Deși anunțaseră că anul acesta Electric Castle nu va avea loc, organizatorii au pregătit o surpriză publicului și îl așteaptă la o variantă specială a festivalului: zece zile, 30 de spații diferite și peste 400 de artiști.

Organizatorii anunțau în luna mai că a 8-a ediție a festivalului Electric Castle va fi amânată pentru 2022. Au revenit la gânduri mai bune iar marți, 8 iunie, au surprins pe toată lumea: în perioada 6 – 15 august va avea loc o variantă specială a festivalului, intitulat EC_Special. Evenimentul de anul acesta va avea loc la Cluj-Napoca şi Bonţida, timp de zece zile, în 30 de spații diferite și cu peste 400 de artiști.


CURIOZITATI dupa FESTIVAL

Primul festival de după începerea pandemiei, EC_Special by Electric Castle, a adunat timp de 10 zile peste 186,000 de participanți. Au fost 15,000 de ore de muzică susținute de 250 de trupe dintre cele mai apreciate la nivel național și internațional, în peste 20 de locuri din Cluj-Napoca și de pe domeniul Castelului Banffy din Bonțida.

Oferta culturală EC_Special a inclus 10 lucrări fascinante de artă new media, instalații care au fost vizitate de peste 2,000 de persoane. În plus, la conferințele EC_Talks, pe teme ca sănătatea mintală după pandemie, educație sexuală și sustenabilitate, au participat peste 500 de persoane.

Evenimentul de anul acesta a marcat și o premieră: pentru prima dată, o trupă din România a adunat în fața scenei mai mulți participanți decât o trupă străină prezentă la festival. S-a întâmplat la show-ul Subcarpați, în seara de joi, 12 august, la scena din Piața Unirii din Cluj-Napoca.

La festival, 70% din materia primă folosită la prepararea mâncării a provenit din Transilvania, cel mai consumat fel de mâncare la Cluj fiind tacos, iar la Bonțida - burgerul. La capitolul băuturi, preferata participanților a fost, de departe, berea.

ARTISTI

La Cluj, cele mai populare concerte, care au strâns în jur de 5,000 de participanți, au fost cele ale lui Asaf Avidan, Aurora și Irina Rimes din Piața Unirii, iar la Bonțida au făcut senzație zeci de artiști printre care HVOB, Sigma, Ben Bohmer și DJ Marky.

Pe Cetățuie, scenele de la Turnul Parașutiștilor și de pe Terasa Belvedere au fost locurile preferate de petrecere și dans, iar cel mai popular DJ act a fost al lui Acid Pauli.

0 comentarii:

Post a Comment