Sunday 15 May 2022

Suspiciuni de fraudă la Eurovision. 6 țări implicate printre care și România. Noi am dat 12p Moldovei, dar organizatorii au schimbat voturile.

 


Cele favorizate...

 • Ucraina
 • Suedia 
 • UK
 • Portugalia - slab la public 
 • Australia - slab la public 
 • Elveția - ultimul loc la public 

 • Spania, Grecia doar 1, 2p
 • Moldova nik 😢😢😢


Suspiciuni de fraudă la Eurovision. UPDATE. TVR reacționează și cere EBU explicații pentru faptul că a schimbat votul juriului din România în favoarea Ucrainei, deși decizia fusese pentru Moldova. Recunoaște implicit faptul că România este printre cele șase țări suspectate de fraudă.

Ce a declarat EBU?

Într-un comunicat transmis duminică dimineața, rețeaua de radiodifuziune europeană EBU, organizatorul Eurovisionului arată că “după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale au fost identificate anumite modele de vot neregulate, în rezultatele a șase țări”. EBU nu precizează care sunt acestea, dar publicația Escxtra, specializată, spune că cele șase țări ar fi România, Polonia, Georgia, San Marino, Azerbaidjan și Muntenegru.

Pentru că a luat decizia de a nu lua în calcul notele date de juriile din cele șase țări, EBU arată mai departe că a calculat un rezultat agregat substitut pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală, pe baza rezultatelor altor țări cu vot similar.

EBU mai arată în comunicat că “ia extrem de în serios orice încercare suspectă de manipularea a votului la Concursul Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de rezultate, indiferent dacă asta ar putea influența sau nu rezultatele și/sau clasamentul final”.


Ce a declarat TVR?


Televiziunea Română precizează că nu i-a fost comunicată nicio informare prvind suspiciunea de fraudă la Eurovision ci doar a constata că “rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. (…) Totodată, prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, așa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor. Mai mult, în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferințe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziționare/citire ale Edei Marcus. De asemenea, a participat la repetiția de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenția organizatorului de a opera modificări asupra votului juraților României”, se mai arată în comunicatul TVR.

TVR anunță că juriul din România decisese să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei, dar rezultatul oficial a fost în favoarea Ucrainei. Aparent, în cazul altor țări cărora nu li s-a permis intrarea în direct, punctajul maxim a fost acordat altor țări decât Ucraina, care nu a ieșit pe primul loc la votul juriilor, dar a câștigat masiv la votul publicului. “TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create”.

1 comment:

 1. va dati seama ca astia tot asa procedeaza si voteaza oricând, oriunde ?

  ReplyDelete