Monday 5 March 2018

About Electric Castle 2018. Last news #AdevarulLive


Electric Castle, celebrul festival de muzică ce se desfăşoară în fiecare an la Castelul Banffy din Bonţida, Transilvania, este programat în 2018 pentru perioada 18-23 iulie. Festivalul îmbină un line-up variat, din foarte multe zone muzicale. Dacă anul trecut au participat peste 170.000 de persoane din toată lumea, noutăţile pregătie de organizatori se pare că vor creşte numărul participanţilor în 2018.

Astăzi, de la ora 13.00, Andi Vanca - Head of Communications la Electric Castle, vorbeşte la Adevărul live despre ultimele noutăţi ale ediţiei 2018 a festivalului. De la Jubileul de Diamant al reginei Elisabeta a II-a la Jocurile Olimpice, iar acum şi la Electric Castle, Jessie J şi-a confirmat prezenţa în România odată cu cea de-a 6‑a ediţie a festivalului de la castelul Banffy, ce va avea loc între 18 şi 22 iulie. Alături de ea, noi nume importante confirmate: Mura Masa, Excision, Groove Armada, Richie Hawtin şi mulţi alţii.

Deşi muzica a fost din totdeauna singurul lucru la care s-a priceput, studiile sale fiind perfecţionate la BRIT School, unde a fost colegă de an cu Adele şi Leona Lewis, Jessie J a crezut tot timpul că va fi doar cea care va compune, nu neapărat cea care va urca pe scenă. În 2010, debutează cu „Do It Like a Dude”, o piesă pe care o scrisese pentru Rihanna, dar pe care casa de discuri decide să o lanseze având-o pe ea ca solistă. E primul ei single, primul No 1 şi prima piesă care o va transforma pe Jessie J în prima artistă britanică ce a reuşeşte performanţa să aibă 6 piese de pe acelaşi album în Top 10 UK. Succesul ei muzical, demonstrat atât prin propriile performanţe în topurile internaţionale, cu piese precum „Bang bang” sau „Price tag”,  cât şi prin hit-urile pe care le-a compus pentru alte celebrităţi, e dublat de succesul în televiziune şi o mare dedicare către cauzele umanitare.

Dublu nominalizat la Grammy şi proaspăt confirmat la EC6 pentru primul său concert din România, Mura Masa este parte din tânăra generaţie de muzicieni care a crescut având acces la muzică din toate colţurile lumii, iar acest lucru se simte puternic în creaţiile lui. Fiecare piesă este gândită individual, colaborările cu staruri precum ASAP Rocky, Stormzy, Charli XCX sună foarte diferit, dar toate sunt foarte bine lucrate,ceea ce le-a şi permis să ajungă în vârfurile clasamentelor din UK şi US! Anul trecut, Mura Masa şi-a lansat mult aşteptatul album de debut, cel pentru care a şi primit nominalizările pentru Best Electronic Album şi Best RecordingPackage la Grammy Awards.

Primii artişti români de pe afişul EC 6: Subcarpaţi,Petre Inspirescu, Otherside şi Viţa de Vie revin în festival, în timp ce Raresh,OCS, Vunk, KryptoniteSparks şi Classcântă pentru întâia dată la Bonţida. Lista completă a artiştilor poate fi descoperită pe www.electricastle.com, site-ul de pe care pot fi cumpărate şi abonamentele pentru ediţia din vară.

Video here:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/adevarul-live-1300-artisti-vor-urca-scenaelectric-castle-noutatile-editiei-2018-1_5a9d0d40df52022f753ad2c8/index.html

0 comentarii:

Post a Comment