Wednesday 18 January 2023

BREAKING NEWS. Robert Glință și-a anunțat retragerea la doar 25 ani. Anunțul momentului în sportul românesc!


 Robert Glință, cel mai cunoscut înotător român după David Popovici, anunță astăzi că se retrage din înotul profesionist la numai 25 de ani.

Cea mai importantă realizare din cariera lui Glință este medalia de aur câștigată în 2021 la Budapesta, Campionatele Europene în bazin olimpic, 100m spate.

Robert Glință se retrage la 25 de ani: „A venit momentul să fac un pas înapoi”

„A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Cu suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul care sunt astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitatea și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.

Nimic din toate astea nu ar fi fost posibile fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.

oate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.

Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar un om.

A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a scris Glință pe Facebook.


În 2013, pe când Robert avea doar 15 ani, Gazeta îi dedica un material special „Micului Phelps”. „E un copil foarte bun, un sportiv de excepție! Am încredere în el, e foarte bine dezvoltat şi are viteza în sânge”, spunea atunci campioana olimpică a României la natație Camelia Potec.



0 comentarii:

Post a Comment