Wednesday 6 April 2022

BASCHET: Victorie uriașă pentru U BT Cluj în sferturile Champions League! Record de audiență în sportul de sală românesc.

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins marţi, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, scor 76-73 (37-34), în primul meci din trei programate în sferturile de finală ale Basketball Champions League. 

Cu acest prilej, a fost stabilit un record de audienţă în sportul de sală din România, după ce tot la baschet, în septembrie 2017, se întregistrau 9.121 spectatori la România - Ungaria, tot în BT Arena.
Toate biletele puse în vânzare pentru acest meci au fost vândute, iar fanii au creat în BT Arena o atmosferă de senzaţie. A fost pentru prima dată când o echipă de club din baschetul românesc a avut parte de o asistenţă atât de numeroasă, cele 10.000 de locuri reprezentând şi capacitatea maximă a BT Arena din Cluj-Napoca. Precedentul record s-a stabilit tot în BT Arena, la meciul naţionalelor România - Ungaria, de la EuroBasket 2017, când, în 5 septembrie, au asistat 9.121 spectatori.

Fanii U BT Cluj şi galeria au impresionat încă din minutele 5-6 ale partidei, când jumătate din sală a afişat drapelul naţional prin cartoane roşii, galbene, albastre imense, care au fost amplasate anterior pe scaune, iar cealaltă jumătate cartoane alb-negre, culorile formaţiei clujene.

Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 14 puncte, Bircevici 13, Guzman 12, Brown 12, pentru U BT Cluj, respectiv Radebaugh 16, Simon 14, pentru oaspeţi.


Câştigătoarea confruntării U BT Cluj - MHP Riesen Ludwigsburg va întâlni învingătoarea din disputa iberică dintre Baxi Manesa - Unicaja Malaga. În celelalte două sferturi se duelează Hapoel Holon - Strasbourg şi Lenovo Tenerife - Tofas Bursa.

Turneul Final Four va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai. În 6 mai sunt programate semifinalele, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu. Biletele s-au pus în vânzare din 28 martie.

U BT Cluj evoluează în premieră pentru România în sferturile BCL - BASCHET CHAMPIONS LEAGUE, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

În 2021, trofeul a fost câştigat de spaniolii de la San Pablo Burgos.









 







 

6 Aprilie 2022Victor Moldovan, Author

Find me on: facebookinstagramtwitter

www.vikipedia.ro, instagram@vikipedia.ro

0 comentarii:

Post a Comment